De gaafste ideeën voor je dino kinderfeestje

Artikel 1 van 29

De gaafste ideeën voor je dino kinderfeestje

Dinosaurussen? Die bestaan toch al  66 miljoen jaren niet meer?

Nou in de fantasie van jongens en meisjes tussen de 2 en de 8 jaar zijn dinosaurussen levensecht en vaak een favoriet thema om in te spelen.

En wat is nou leuker voor jouw kleine dino fan, dan een levensecht DINO feest met veel leuke spelletjes, verkleedkleding en een huis vol met dino versiering?

Als de kinderen binnen zijn, kadootjes zijn uitgepakt en cakejes worden versierd, vraag ik aan de kinderen: Zeg, vertel eens, bestaan Dino’s nog in het echt of zijn ze uitgestorven? Uitgestorven! Roepen ze in koor.

En dan vraag ik, maar hoe is dat dan gebeurd? Zo leuk hoe de kinderen enthousiaste verklaringen afleggen en de kennis delen die ze hebben.

Dinosauriërs zijn uitgestorven door een meteoriet, zegt een wijs jongetje van 5 jaar dan.

En ik vul aan: Zo'n 66 miljoen jaar geleden kwam een meteoriet op de aarde terecht. Dat gebeurde met zoveel kracht dat er jarenlang een donkere stof om de aarde heen hing.

Het zonlicht kon daardoor de aarde niet meer bereiken. Planten gingen dood, daarna dieren en tot slot ook alle dino's. Mensen waren er toen nog niet. Het duurde lange tijd voor de stof neerdaalde en er opnieuw leven op aarde kon ontstaan.

En zo wordt de dino sfeer al snel gemaakt en is er een leuke groepsspirit op dit kinderfeestje en borduren we verder op dit leuke kinderfeestthema!

Hierbij onze tips voor een ultiem Dino kinderfeest. 

1.  Dino feest uitnodigingen

Een kinderfeestje begint natuurlijk bij het uitnodigen van vriendjes en vriendinnetjes. Na een save the date met de ouders te hebben afgestemd, kan je samen met je kind de uitnodigingen afgeven op het schoolplein of aan huis. En de uitnodigingen laten al wat zien van wat de kinderen kunnen verwachten dit kinderfeestje, door Dino uitnodigingen te bestellen.

Of customize wat meer neutrale uitnodigingen zelf door dino stickers, pootafdrukken, plaatjes van dinosaurussen en blaadjes toe te voegen.

2.  Dino versiering

Tover je woonkamer / tuin om in dino thema. Bij Feestjesbaas krijg je ballonnen, folieballonnen, tafelkleed, bordjes, bekers, rietjes en slingers in dino thema meegeleverd. Fijn, want met het bestellen van het dino feest pakket ultiem of de dino themakist is dit allemaal voor jouw als drukke ouders uitgezocht en geselecteerd. Je hoeft dus niet nog online te gaan zoeken en losse verzendkosten te betalen. Wil je meer? Dan kan je zelf nog spullen toevoegen, check de Hema of Xenos eens en online zijn veel dino-feest attributen te vinden, maar je kunt dit ook zelf maken. Groene bekers, een groen tafelkleed, groene ballonnen of decoratie met bladeren motief, wees creatief! Zet alle planten uit huis bij elkaar, verzamel het dino speelgoed van je kind of maak pootafdrukken met verf of knip pootafdrukken uit en verzamel buiten bladeren uit het groen.  

3.  Verkleden als dino

Voor alle gasten is verkleedkleding geregeld. Een gave cape met stekels, masker en bijpassende handschoentjes met stekels in allerlei kleuren voor zowel jongens als meisjes ligt voor alle kleine gasten klaar.

Dus verkleden maar en wat je zal zien is dat de fantasie van de kinderen al op hol slaat. Uiteraard is dit een mooi fotomoment van de groep!

Nu kan het dinofeestje echt beginnen!

4.  Dino spelletjes

Veel bekende spelletjes voor kinderfeestjes kun je een dino-tintje geven. Dat maakt ze helemaal geschikt voor het dino feestje! Bijvoorbeeld tikkertje of verstoppertje of schipper mag ik overvaren, maar dan met een dino tintje, hoe leuk is dat? Dino tikkertje met de cape en masker van een dino, Dino verstoppertje en Dino mag ik overvaren.

Met een actief dino spel kunnen de kinderen ook lekker de energie kwijt aan het begin van het dino feestje. 

In het draaiboek van Feestjesbaas staan meer dan 15 spelletjes tips in Dino thema, kortom te veel om te doen. Want het is ook fijn als de kinderen gewoon even zelf tot een spel kunnen komen, of even een momentje kunnen snacken en knutselen en kletsen. Je kiest zelf je dino spelletjes van jouw eerste keuze uit en geeft zo je eigen dino feest vorm.

In de themakist van Feestjesbaas zitten vele dino speelfiguren die je kan gebruiken voor een zoektocht / speurtocht.

 

Ook bevat de kist een dino puzzel, dino boekjes, dino weetjes box met uitgebreide handleiding, en verschillende informatiekaartjes over de dino’s! Deze activiteit is dus nog leerzaam ook!

 Ook kan je dino botten verstoppen in de zandbak en kunnen de kinderen zelf dino botten opgraven. En dan? Hoe zag het skelet eruit?

Zandvormpjes - Dino-skelet - 10 delen

Zoek een mooie plek in de tuin waar je met stoepkrijt dino’s en pootafdrukken kunt tekenen en help de kinderen door wat voorbeelden uit te printen en neer te leggen. Een doosje stoepkrijt mee, en tekenen maar!

5.  Snacks in dino thema

Belangrijk op een feestje is lekker eten! Je kunt veel snacks helemaal in dino-thema maken. Een dino taart is zo besteld (fototaart Hema ook goede optie!), en met groene limonade kom je al een heel eind! Een grote schaal wortels en komkommers doet goed in de Dino kleuren. Chocoladerozijnen kunnen dienst doen als dino poep en is het je wel eens opgevallen dat Bugles chips lijken op dino teennagels? Zet kleine dino speelfiguren erbij en het dino thema is compleet.

6.  Cadeautje mee naar huis

Tegenwoordig is toch wel traditie om alle kinderen een klein cadeautje mee te geven als het feestje voorbij is. Een standaard snoepzakje of zakje chips is leuk, maar bij Feestjesbaas hebben we iets veel leukers! De cape, masker en handschoentjes mag je houden en mee naar huis nemen voor een aandenken aan dit fantastische dino feestje. En anders vinden wij een echte dino meegeven ook veel leuker dan (nog meer) snoep! Dino speelfiguren zijn gemakkelijk en goedkoop te vinden, kijk maar eens bij de Action / Hema.

 

© 2020 - 2024 Feestjesbaas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel