Dino feest draaiboek vol dino spelletjes en dino opdrachten!

Artikel 2 van 29

Dino feest draaiboek vol dino spelletjes en dino opdrachten!

Is jouw kind een grote dino fan en bijna jarig? Dan is het natuurlijk helemaal te gek om voor een Dino kinderfeest te kiezen. Dat wordt een stoer feest! En er zijn zoveel mogelijkheden hiermee!

Feestjesbaas vindt het erg leuk om de kinderen tijdens het Dino feestje hun avontuurlijke skills te laten ontdekken. Met ons draaiboek vol spelletjes ideeën en opdrachten, ben je zo klaar met de voorbereidingen. Feestjesbaas heeft al al veel ouders geholpen hun kind een geweldig Dino kinderfeest te geven!

Zie een aantal van de meest favoriete spelletjes uit ons draaiboek:

  1. Dino eieren race - Een leuk dino spelletje om mee te beginnen is de dinosaurus eier race. Je legt hiervoor een ei (speelgoed eieren zitten in de themakist) op een lepel en daarmee moet een bepaalde parcours gelopen worden, zonder het ei te laten vallen. Valt het toch, dan moet de loper weer beginnen bij het begin. Door van lege tissue boxen of doosjes twee dino poten te maken, krijgt dit spel een extra leuke dimensie. Je kunt het spelen in 2 groepjes door er een estafette van te maken. Of je neemt de tijd op van ieder kind en kijkt wie het snelste is.​
  2. Dino Parcours / Dino training (indoor & outdoor) - De Dino’s moeten goed kunnen rennen, bukken, takken ontwijken, koprollen, glijden van de glijbaan. We vervolgen daarom met een dino parcours. Bedenk zelf voor buiten of binnen een parcours. Gebruik pionnen en/of lint eventueel. Als het regent kan je dit ook binnen doen.
  3. Hete lava - Voor dit dino spelletje heb je een stuk touw nodig en een rood kleed of een rode doek. Je verdeelt de kinderen in twee groepjes; ieder aan een uiteinde van het touw. Het rode kleed leg je in het midden; dit is lava. Als het startsein klinkt, moeten de kinderen zo hard mogelijk aan het touw trekken. Het team dat het andere team het eerst in de lava trekt, heeft gewonnen.
  4. De vloer is lava (indoor & outdoor) - Maak een parcours, binnen of buiten, van allerlei objecten (stoelen, banken, kussens, krukken, poefs, dekens) waar ze op mogen staan. Ze mogen de grond niet raken, want de vloer is lava!  Wil je erbij housen en de heftige variant? Zoek dan op Spotify het nummer de Vloer is Lava op van Snollebollekes, leg de kinderen uit dat ze goed naar het lied moeten luisteren wanneer de vloer begint te koken en lava wordt. Gegarandeerd succes!
  5. Dino botten opgraven - Als je een zandbak hebt kan je de bijgeleverde blauwe dino’s botten verstoppen in het zand die de kinderen kunnen opgraven. Of zonder zandbak kan je ze verstoppen in de tuin of in huis. Warm / koud als hint om de kinderen de goede kant op te sturen. Laat ze het skelet vormen, als ze alle delen hebben gevonden.
  6. Dino ei groeien - Bijgeleverd zit een ei waar een dino uit groeit. Leuk om dit samen tijdens het feest te beginnen en de kinderen uiteindelijk een foto te sturen als de dino is geboren
  7. Knutselen - Knutsel je eigen zwaard - Alarm! De dino’s hebben wapens nodig voor extra bescherming. Jullie kunnen meehelpen door allemaal je eigen zwaard te gaan maken!
  8. Brontosaurus, Brontosaurus, T-Rex - Alle kinderen gaan in een kring zitten. Eén van de kinderen loopt buiten de kring om en raakt ieder kind waar hij langs loopt aan en zegt “Brontosaurus”, “Brontosaurus”, “Brontosaurus”…. totdat hij bij iemand komt waarvan hij wil dat diegene achter hem aan gaat. Hem of haar noemt hij “T-Rex”. De ‘T-Rex’ springt op en probeert het kind te tikken. Het kind probeert ondertussen op de plek van de T-Rex te gaan zitten. Lukt dat zonder getikt te worden, dan is de T-Rex aan de beurt om rond de kring te lopen. Maar wordt het kind getikt, dan is hij of zij weer aan de beurt en begint het dino spelletje opnieuw.
© 2020 - 2024 Feestjesbaas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel