De dag van je Ninjago kinderfeest!

Artikel 12 van 29

De dag van het kinderfeest! 

 

Het is zover! Voel je een beetje spanning voordat het kinderfeest van je kind begint...? Logisch en heel herkenbaar. Hier geven je tips voor het zo goed mogelijk volbrengen van het kinderfeestje.

1. Trek je sportschoenen aan

2. Neem je planning door. Schrijf het desnoods even op om je aan vast te kunnen houden tijdens het kinderfeest, het kan al chaotisch genoeg zijn. Zie onder een voorbeeld voor een tijdsplanning.

3. Voor het feest begint:

  • Maak de tafel klaar. 
  • Dek de tafel met het papieren tafelkleed, de placemats, de bordjes, bekers en rietjes. 
  • Heb je opdrachten uitgekozen en voorbereid? Weet je hoe je de kinderen gaat toespreken? Zie voorbeelden hiervoor in mijn andere blog over Ninjago kinderfeest inspiratie en ideeën. Ook bij slecht weer hebben we genoeg inspiratie en leuke opdrachten voor een geslaagd feest.

Voorbeeld programma:

10.30 uur        Ontvangst

10.40 uur        Aan tafel, zingen voor de jarige, kado’s uitpakken, cake versieren met slagroom en lekkere strooisels.

11.00 uur        Welkom, spreek de kinderen volledig in thema toe:

Welkom op het Ninjago feest van naam kind

De Ninjago’s zitten met een moeilijke uitdaging. Chaos verspreid zich door de stad, onder leiding van vreemde rode krijgers die ze nooit eerder gezien hebben. Er komen steeds meer schurken bij. Daarom heeft de Spinjitzumeester Sensei Wu mij gevraagd jullie een belangrijke boodschap te brengen. De Ninjago’s hebben hulp nodig. Ze zijn op zoek naar stoere kinderen die het in zich hebben om Ninjago te worden. Deze toekomstige Ninjago’s moeten beschikken over verschillende krachten. Willen jullie de Ninjago’s helpen?

11.05 uur        Daarna kan je de Ninjago capes en maskers uitdelen. Natuurlijk is dit een perfect fotomoment van de groep met capes en maskers aan.

Vrij spelen is altijd fijn op het moment dat de kinderen zelf met elkaar spelen. Kijk tussendoor naar de energie van de kinderen, en kies daar op dat moment een opdracht bij dat daarbij past. Zijn ze erg druk, doe dan bijvoorbeeld een activiteit buiten of doe binnen de stopdans. Zijn ze wat kalmer, dan kan je gaan knutselen bijvoorbeeld. Suggesties voor allerlei opdrachten vind je hieronder. 

11.10 uur        Spelen / opdrachten / spelletjes

12.30 uur        Poffertjes lunch. Serveer (kant en klare?) poffertjes met stroop en poedersuiker en vorkje erbij, en alle kids zijn blij.

13.00 uur        Spelen / opdrachten / spelletjes en tot slot de schatkist zoeken

13.50 uur        De schatkist is gevonden! 

14.00 uur        Fotomoment met Ninjago diploma’s

14.15 uur        Klaarmaken voor vertrek

Denk aan het meegeven van alles wat je voor de kinderen hebt geregeld voor het feest, zoals een snoepzakje, het Ninjago diploma, de cape & het masker, het knutselzwaard. Feestjesbaas verkoopt al deze leuke Ninjago feestartikelen en Ninjago uitdeelkado's. Je kan hiervoor de uitdeeltasjes gebruiken! 

14.30 uur        Kinderen thuisbrengen

© 2020 - 2024 Feestjesbaas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel