Kinderfeest 5 jaar, nuttige tips!

Artikel 7 van 29

Wordt jouw zoon of dochter 5 jaar, dan is het tijd voor een feestje! Niet alleen de verjaardag zelf is een groot spektakel; vaak is dit ook het eerste echte kinderfeest met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas die door de jarige zelf zijn uitgekozen en zonder ouders! Dat wordt feest! Daar horen taart, cadeautjes en spelletjes bij

 

Wij van Feestjesbaas geven je de beste tips en ideeën voor een kinderfeestje voor een 5-jarige:

  1. Nodig max 5 of 6 kinderen uit. Dit is voor de jarige druk genoeg. Laat je kind mee bedenken wie er mogen komen.
  2. Een feestje dat 3 uur duurt is lang genoeg voor 5-jarigen. De meeste kinderen zijn dan moe van alle indrukken die ze op hebben gedaan. Maak van tevoren een globale planning, zodat je ongeveer weet hoeveel tijd je voor activiteiten hebt.
  3. Voor de invulling van het feest is het heel leuk om een themafeest te organiseren. Uiteraard in een thema waar je kind dol op is. Maak er dan ook een verkleedfeest van met verkleedkleren en schminck!
  4. Kinderen van 5 jaar zijn dol op speurtochten waarbij ze een schatkist gaan zoeken. Maak een schatkaart, bedenk er allerlei opdrachten omheen, en verstop de schat in de tuin, in huis of in een speeltuin dichtbij. Zorg ervoor dat je in de schatkist een leuk klein kadootje, zakje snoep en misschien wel een diploma doet per kind in het thema van het feest, om mee naar huis te geven.
  5. Op een moment dat de kinderen hun energie kwijt zijn en wat meer rust hebben, kan je een knutselactiviteit doen. Bedenk iets dat makkelijk is voor iedereen. Maak bijvoorbeeld samen een masker in het thema van het feestje of koop vooraf een leuk knutselpakket van schuimzwaarden bijvoorbeeld via . In dit knutselpakket zitten alle benodigdheden om een compleet zwaard te maken. Leuk voor themafeesten van superhelden, Ninjago, piraten en ridders.
© 2020 - 2024 Feestjesbaas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel