Ninjago kinderfeest ideeën

Artikel 4 van 29

Ninjago kinderfeest ideeën 

 

Laat je inspireren door onze blog en lees hier over de invulling van het Ninja themakinderfeestje.

We gingen je voor en hebben een heleboel leuke opdrachten, die je zelf ook verder vorm kan geven, voor binnen en buiten, voor het hele jaar door, ongeacht het weer.

We adviseren dat je 6 opdrachten kiest en voorbereid. Je hoeft deze opdrachten niet allemaal uit te laten voeren. Je kijkt hoe het gaat, spelen de kids lekker zelf met elkaar, fijn laten spelen. Hebben ze wat begeleiding en sturing nodig en moet je het even op gang helpen of juist een bepaalde sfeer doorbreken, kies dan een passende opdracht. 

Kijk ook naar het energieniveau van de kids en kies daar op dat moment een opdracht bij dat daarbij past. Zijn ze erg druk, doe dan bijvoorbeeld buiten een activiteit of doe binnen de stopdans. Zijn ze wat kalmer, dan kan je gaan knutselen bijvoorbeeld. Suggesties voor allerlei opdrachten vind je hieronder. 

Het verhaal om te vertellen (schuin gedrukt):

 

Welkom op het Ninjago feest van (naam kind)

 

De Ninjago’s zitten met een moeilijke uitdaging. Chaos verspreid zich door de stad, onder leiding van vreemde rode krijgers die ze nooit eerder gezien hebben. Er komen steeds meer schurken bij. Daarom heeft de Spinjitzumeester Sensei Wu mij gevraagd jullie een belangrijke boodschap te brengen. De Ninjago’s hebben hulp nodig. Ze zijn op zoek naar stoere kinderen die het in zich hebben om Ninjago te worden. Deze toekomstige Ninjago’s moeten beschikken over verschillende krachten. Willen jullie de Ninjago’s helpen?            

Alleen echte Ninja’s kunnen later mee de schatkist zoeken.

Er zijn 4 speciale ballonnen in huis. In deze ballonnen zit elk een stukje van de schatkaart waarmee jullie als die compleet is de schatkist kunnen zoeken.

Na elke opdracht goed voltooid te hebben, mogen jullie een ballon kapot prikken.

 

Kies vooraf genoeg opdrachten uit onderstaande lijst. En bereid alles vooraf goed voor.

Maak een schatkaart met daarop de plek waar je de schatkist verstopt.

Zorg dat je voor het opblazen van 4 ballonnen een stukje schatkaart erin doet. De ballonnen kapot prikken zou kunnen met Ninjago prikkers, waar ze ook hun cakejes mee kunnen versieren.

 

  1. Opdrachten

 

a.    Behendigheid: De Ninjago’s moeten goed kunnen rennen, koprollen, glijden van de glijbaan. We beginnen daarom met een behendigheidstraining. Bedenk zelf voor buiten of binnen een parcours.

De Ninjago’s in training krijgen een uitnodiging om in het geheime koninkrijk Shintaro om de verjaardag van ..naam kind.. te komen vieren. Samen met Wu reizen ze naar dit mysterieuze rijk. De hoofdstad lijkt op het eerste gezicht een paradijs, maar onder de schijnbaar perfecte stad bevinden zich diepe grotten vol monsters. Onder leiding van de Schedelmagier houden de monsters vreedzame wezens gevangen. Natuurlijk doen onze helden hun best om deze slechteriken te stoppen. Voor deze missie moeten ze goed kunnen …activiteit.. verstoppen/rennen/klimmen/glijden bijvoorbeeld

 

b.    Vuur maken en marshmellows roosteren

De Ninjago’s moeten ook beschikken over vuurkrachten. Ze hebben vuur nodig, dus het is belangrijk dat je weet hoe je vuur kan maken.

Laat de kinderen, onder continu toezien, meehelpen een vuurtje te maken, bijvoorbeeld met houtblokken en aansteekblokjes in de barbecue. Het is erg leuk om dan iets te bakken in dit vuur, bijvoorbeeld marshmellows roosteren of broodjes.     

 

c.       Knutselactiviteit

Alarm! De wapens van de Ninjago’s zijn gestolen! Ze hebben meer wapens nodig. Jullie kunnen meehelpen door allemaal een zwaard te gaan maken!

Zorg dat je op de tafel per kind een plek klaar hebt staan met het knutselpakket. Het is handig als 1 ouder mee doet, of al een voorbeeld klaar heeft. Tip: bestel er daarom 1 extra.

 

d.       Ninjago Quiz

Bedenk een aantal vragen. Misschien leuk om dit vooraf te doen met je zoon/dochter.

  1. Welke Ninja’s kennen jullie?  Cole, Loyd, Kai, groen & goud
  2. Hoe heet de meester van de Ninjago’s? Senzei Wu
  3. Wie is de Ninja van het vuur? Kai

 

e.        Stopdans

Zet de favoriete muziek aan van je kind en laat de kids lekker dansen op de muziek. Zodra je de muziek pauzeert moeten ze stil staan, anders ben je af. Plezier gegarandeerd!

 

f.         Verstoppertje / tikkertje

Speel verstoppertje / buut vrij / tikkertje. Dit klinkt misschien afgezaagd, maar meestal vinden de kids dit enig! En spannend! Vooral als papa en mama ook meedoen!

O jee! De Ninjago’s krijgen te maken met een moeilijke uitdaging. Er zitten 5 schurken verstopt in het huis / in de tuin. 

 

g.         Slapende leeuwen

De toekomstige Ninjago’s moeten slapende leeuwen na kunnen doen. Ze moeten slapen op de grond, terwijl jij deze kietelt. Zodra ze lachen zijn ze af en mogen ze mee de andere slapende leeuwen kietelen tot ze wakker worden

 

h.        Bekertje blazen

Laat de kids in teams of op een rijtje zitten en een beker naar de andere kant van de tafel blazen. 

 

i.         De vloer is lava

Maak een parcours, binnen of buiten, van allerlei objecten (stoelen, banken, kussens, krukken, poefs, dekens) waar ze op mogen staan. Ze mogen de grond niet raken, want de vloer is lava! Gegarandeerd succes!

 

j.        Mikado / Jenga / twister / lego bouwen

Wie weet heb je een leuk spel in huis dat geschikt is voor de Ninjago training. Of is het leuk om samen met Lego te bouwen

 

k.        Eindspel: het duel van de draken

De Ninjago’s staan tegenover elkaar voor de eindstrijd. Maar ze zijn niet alleen, ze hebben machtige draken bij zich! Zoek de draak, of teken een draak, of vorm met elkaar een zo groot mogelijke draak die langzaam voortbeweegt

 

Schatkist zoeken

De kinderen hebben nu opdrachten uitgevoerd en ballonnen mogen prikken en alle stukjes van de schatkaart compleet. Hiermee kunnen ze de schatkaart vormen en op zoek naar de schatkist. De schatkist kan je maken door een kist of doos te beplakken met wat foto’s van Ninjago bijvoorbeeld. In de schatkist zitten bijvoorbeeld medailles, leuke Ninjago give aways met naamkoorden, snoepjes en natuurlijk niet te vergeten de Ninjago diploma’s. Met deze diploma’s is het tijd voor een foto van alle nieuwe Ninjago’s! En een mooie eindfoto van een hopelijk zeer geslaagd en Ninjatastisch kinderfeest!

We hopen dat je met onze tips een geslaagd feest kan organiseren!

Heb je een mooie foto van jullie feest of van onze collectie? Dat zien wij natuurlijk graag! 

Deel het met @Feestjesbaas op Facebook of Instagram.

Volg je ons al op Instagram en Facebook? We plaatsen hier regelmatig leuke kinderfeest tips, themafeest inspiratie en Lego Ninjago ideeën!

Heel veel plezier!

 

 

© 2020 - 2024 Feestjesbaas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel