Ninjago kinderfeest inspiratie draaiboek!

Artikel 3 van 29

Ninjago kinderfeest inspiratie draaiboek!

Het is zover, je kind heeft voor zijn of haar kinderfeestje het thema Ninjago gekozen! 
Dat is leuk want dat wordt een stoer feest! En er zijn zoveel mogelijkheden mee!
Dankzij de webshop Feestjesbaas kan je het Ninja feest volledig in thema vieren.

In deze blog lees je van de voorbereiding, de traktatie op school, tot het organiseren van een fantastisch Ninjago themakinderfeest.

Met ons inspiratieboek en dit blog hebben we al veel ouders geholpen hun zoon of dochter een geweldig Ninjago kinderfeest te geven! Hopelijk wordt ook jullie kinderfeest onvergetelijk en Ninjatastisch!

  1. Voorbereiding 

Een aantal weken voor het kinderfeest bestel je alles wat je nodig hebt op www.feestjesbaas.nl, denk hierbij aan:

Feestartikelen:

 Voor de kinderen:

Trakteren in de klas:

De bekers zijn extra groot en daarom heel schikt om een verpakte traktatie te verzorgen, met een zakje chips, verpakt koekje, zakje popcorn, pakje drinken, zakje snoepjes.

Je kan ook iets lekkers doen in het papieren tasje met Ninjago ogen kaartje eraan. Op de achterzijde kan je zelf iets leuks schrijven.         

2.     Een aantal weken voor het feest

Wie mogen er komen op het feestje? Stuur de ouders al eerder een Save the Date zodat ze de datum vrij kunnen houden, zo voorkom je teleurgestelde gezichtjes. Breng samen met je kind de uitnodigingen persoonlijk langs bij de kinderen die uitgenodigd zijn.  Een kinderfeest voor kinderen van 5 tot 7 jaar duurt ongeveer 4 uur. Dit lijkt kort, maar zo zorg je ervoor dat het leuk blijft voor de kinderen.

3. Een paar dagen voor het kinderfeest

Print de Ninjago diploma’s uit. Schrijf de namen van de kinderen erop. Maak de schatkist klaar, verstop de schatkist. Teken een schatkaart. Kies opdrachten uit en bereid deze voor. De avond voor het feest, versier je het huis met Ninjago ballonnen, oogjes en slingers.

4. De dag van het kinderfeest! 

Het is zover! Trek je sportschoenen aan en neem het draaiboek nog een keer door. Maak de tafel klaar. Heb je opdrachten uitgekozen en voorbereid? Weet je hoe je de kinderen gaat toespreken? Zie voorbeelden in mijn vorige blog. Hieronder staat een voorbeeld van een draaiboek met tijden. Ook bij slecht weer hebben we genoeg inspiratie en leuke opdrachten voor een geslaagd feest.

Programma:

10.30 uur        Ontvangst

10.40 uur        Aan tafel, zingen voor de jarige, kado’s uitpakken, cakejes versieren met slagroom, smarties, strooisels

11.00 uur        Heet de kinderen welkom: 

Welkom op het Ninjago feest van naam kind

De Ninjago’s zitten met een moeilijke uitdaging. Chaos verspreid zich door de stad, onder leiding van vreemde rode krijgers die ze nooit eerder gezien hebben. Er komen steeds meer schurken bij. Daarom heeft de Spinjitzumeester Sensei Wu mij gevraagd jullie een belangrijke boodschap te brengen. De Ninjago’s hebben hulp nodig. Ze zijn op zoek naar stoere kinderen die het in zich hebben om Ninjago te worden. Deze toekomstige Ninjago’s moeten beschikken over verschillende krachten. Willen jullie de Ninjago’s helpen?            

Alleen echte Ninja’s kunnen later mee de schatkist zoeken.

Er zijn 4 speciale ballonnen in huis. In deze ballonnen zit elk een stukje van de schatkaart waarmee jullie als die compleet is de schatkist kunnen zoeken.

Na elke opdracht goed voltooid te hebben, mogen jullie een ballon kapot prikken.

Na deze welkomst boodschap kan je de capes en maskers uitdelen.

Als de kids dit aan hebben, is het een mooi moment om een foto van de toekomstige Ninjago's te maken.  

Gaan de kinderen vrij spelen, laat ze dan lekker hun gang gaan.

Kijk tussendoor naar de energie van de kinderen, en kies daar op dat moment een opdracht bij dat daarbij past. Zijn ze er druk doe dan buiten een activiteit of doe binnen de stopdans, zijn ze wat kalmer dan kan je gaan knutselen bijvoorbeeld. Suggesties voor allerlei opdrachten vind je hieronder. Ik zou zelf denken dat je maximaal 6 dingen bedenkt die je kan inzetten. 

11.10 uur        Spelen / opdrachten / spelletjes

12.30 uur        Poffertjes lunch. Serveer poffertjes in witte papieren bakjes met Ninjago sticker en serveer hier bijvoorbeeld kant en klare poffertjes in. Stroop en poedersuiker en vorkje erbij, en alle kids zijn blij. En het kost je niet veel tijd! Ook belangrijk, want het is al druk genoeg.

13.00 uur        Spelen / opdrachten / spelletjes en tot slot de schatkist zoeken

13.50 uur        De schatkist is gevonden! 

14.00 uur        Fotomoment van de nieuwe Ninjago's met hun diploma

14.15 uur        Klaarmaken voor vertrek, naar de wc, spulletjes inpakken, jasjes aan

14.30 uur        Kinderen thuisbrengen. Denk aan het meegeven van een leuke traktatie, bijvoorbeeld ons uitdeelzakje, met daarin het Ninjago diploma, het Ninja kostuum of de Ninjago cape en masker en natuurlijk het zelfgemaakte knutselzwaard. Misschien nog een snoepje erbij, of zijn ze al genoeg verwend? Lijkt me wel!

5. Na het feest

Het is voor de ouders van de kinderen altijd leuk om te zien wat voor kinderfeestje hun kind heeft gehad. Daarom is het als afsluiting nog gewenst om de mooiste foto’s met de ouders te delen.

Heel veel plezier! 

Met ons inspiratieboek en dit blog hebben we al veel ouders geholpen hun zoon of dochter een geweldig Ninjago kinderfeest te geven! Hopelijk wordt ook jullie kinderfeest onvergetelijk en Ninjatastisch!

En heb je ook een mooie foto van jullie feest of van onze collectie? Dat zien wij natuurlijk graag! 

Deel het met @Feestjesbaas op Facebook of Instagram.

Volg je ons al op Instagram en Facebook? We plaatsen hier regelmatig leuke kinderfeest tips en themafeest inspiratie!

 

© 2020 - 2024 Feestjesbaas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel